Inhoud bewerken
Klik op de knop inhoud bewerken om de inhoud te bewerken/toe te voegen.

Algemene voorwaarden
van “Praktijk &Samen”

Praktijk &Samen is gevestigd te Elst ingeschreven bij de kamer van koophandel Arnhem onder nummer 92987826

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle, werkzaamheden en overeenkomsten van Praktijk &Samen voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken. Ze zijn tevens van toepassing als de opdrachtgever zelf cliënt is, op de relatie met de cliënt of rechtspersoon die inhuur van Praktijk &Samen is overeengekomen.

Artikel 1 Begrippen

  1. Praktijk &Samen: Praktijk &Samen is een eenmanszaak die zich bezighoudt met Relatietherapie, coaching en inhuur in de functie van systeem therapeutisch werker, gezinsbehandelaar.
  2. Diensten: alle diensten van Praktijk &Samen houden zich bezig met het begeleiden van mensen in het vrijwillig kader. 
  3. Cliënt: de natuurlijke persoon of rechtspersoon waarmee Praktijk &Samen een overeenkomst aangaat die strekt tot verlening van diensten door Praktijk &Samen aan de cliënt, of in geval van onderaanneming door de cliënt aan derden. Bij een therapie of coaching aan meerdere personen tegelijk, zoals bij relatietherapie, wordt met cliënt de betrokken cliënten bedoelt.
  4. Samenwerkingsovereenkomst: de overeenkomst waarin Praktijk &Samen en de cliënt overeen komen om samen te werken en onder welke voorwaarden.
  5. Inhuurovereenkomst: hiervan is sprake als de cliënt niet gelijk is aan de opdrachtgever.
  6. Met de ondertekening van ons inschrijfformulier en samenwerkingsovereenkomst stemmen betrokken partijen in met de bepalingen in deze algemene voorwaarden.

 

Artikel 2 Toepasselijkheid algemene voorwaarden

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen Praktijk &Samen, cliënt en indien van toepassing de opdrachtgever. Onder rechtsverhoudingen wordt onder meer verstaan opdrachten, overeenkomsten en verbintenissen welke Praktijk &Samen in het kader van de uitvoering van de diensten aangaat.
  2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien tussen partijen schriftelijk overeengekomen.
  3. Indien enig onderdeel van deze algemene voorwaarden nietig zou zijn of vernietigd zou worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van kracht en zijn partijen gebonden zich in te spannen om in goed overleg een vervangend beding vast te stellen dat geldig is en dat de oorspronkelijke bedoelingen van partijen zo veel als mogelijk benadert.

 

Artikel 3 Diensten

  1. Praktijk &Samen biedt onder meer coaching en relatietherapie aan volwassenen en jongvolwassenen vanaf 18 jaar. 
  2. Praktijk &Samen verricht geen medische handelingen zoals het toedienen van
  3. medicijnen of het stellen van diagnoses. 
  4. Praktijk &Samen verplicht zich tot het naar beste kunnen, inzicht en vermogen uitvoeren van de werkzaamheden zoals omschreven in de opdracht. Praktijk &Samen heeft als doel de cliënt te helpen zijn problemen helder te krijgen en daarop zijn eigen antwoorden te vinden. Zowel Praktijk &Samen als de cliënt hebben hierbij een inspanningsverplichting. De cliënt zelf blijft verantwoordelijk voor zijn gedrag en keuzes. 
  5. Om kwaliteit in dit werk te bereiken is een klik tussen begeleider en cliënt nodig. Bij onvoldoende klik zal de cliënt verzocht worden een andere begeleider te zoeken waarmee het wel klikt.

 

Artikel 4 Privacy en Bescherming persoonsgegevens  

  1. Praktijk &Samen neemt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) in acht.
  2. De cliënt stemt ermee in dat Praktijk &Samen de cliëntgegevens elektronisch verzamelt, vastlegt en die gegevens vervolgens ook raadpleegt en gebruikt ten behoeve van de dienstverlening.
  3. Wat tijdens de sessies van de cliënt met Praktijk &Samen wordt besproken, wordt als persoonlijk en vertrouwelijk beschouwd.  
  4. Het is de cliënt en Praktijk &Samen niet toegestaan om zonder wederzijds medeweten en wederzijdse toestemming geluid- en/of beeldopnames te maken van de sessies. Indien er wel opnames gemaakt worden, dient hiertoe per sessie een schriftelijke toestemming van alle partijen die deelnemen aan de sessie te zijn gegeven. Doel van de opnames en voorwaarden zijn hierin vastgelegd. 
  5. Praktijk &Samen houdt van u een dossier bij. U hebt wettelijk het recht op inzage van uw dossier. Praktijk &Samen bewaard uw dossier tot minimaal 15 jaar na de laatste sessie. 
  6. Als bij uw sessies ook een ander betrokken is, dan is inzage van het dossier alleen mogelijk met toestemming van alle betrokken cliënten.  
  7. Voor overleg van ons met andere hulpverleners is schriftelijke toestemming van de cliënt nodig. 
  8. Als de cliënt zelf niet de opdrachtgever is, heeft de opdrachtgever geen recht op inzage.
  9. Praktijk &Samen mag gegevens over de cliënt aan anderen geven zonder toestemming van de cliënt als er sprake is van een conflict van plichten. Hiervan is sprake wanneer een zwaarwegend belang van de cliënt of het belang van een ander de doorbreking van de geheimhoudingsplicht rechtvaardigt. 
  10. Bij het signaleren van signalen of het melden van signalen (of vermoedens) van huiselijk geweld of kindermishandeling is Praktijk &Samen verplicht tot het volgen van de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld (meldcode.nl).
  11. Praktijk &Samen maakt gebruik van mail en WhatsApp, dit voor praktische zaken en hierin zal niet ingegaan worden op inhoud. Inhoud wat via deze media gecommuniceerd wordt door de cliënt is voor diens verantwoording. 

Artikel 5 Informatieverstrekking door de cliënt

  1. De cliënt geeft Praktijk &Samen naar beste weten en kunnen alle informatie en medewerking die nodig is voor het uitvoeren van de overeenkomst.
  2. De cliënt verplicht zich tot de benodigde persoonlijke inzet en tot het nemen van verantwoordelijkheid voor zichzelf. En wij verplichten ons tot professionele inzet.  

 

Artikel 6. Verhindering van de cliënt bij sessies  

  1. Wanneer een cliënt verhinderd is een afspraak voor een sessie na te komen, wordt de afspraak uiterlijk 24 uur voor de sessie afgezegd. Bij latere of geen afzegging is de cliënt verplicht de normale kosten, zijnde het bedrag van een sessie van 4 kwartier, voor die sessie te betalen. 
  2. Bij te laat arriveren voor een sessie wordt voor de facturering gerekend vanaf het afgesproken begintijdstip.

 

Artikel 7 Tarieven

  1. Praktijk &Samen vermeldt op de website de kosten. 
  2. Wijzigingen, verhogingen of invoeringen van belastingen en heffingen en andere lasten na de offerte of na het tot stand komen van de overeenkomst, brengt Praktijk &Samen aan de opdrachtgever als het gaat om inhuur  in rekening.
  3. Praktijk &Samen factureert de sessies afgerond in 15 min. (45, 60, 75,90 minuten). Tijd voor voorbereiding en eigen verslaglegging van de sessie voor het archief wordt niet in rekening gebracht. 
  4. Wanneer verslaglegging extern gewenst is, wordt deze tijd onder hetzelfde uurtarief in rekening gebracht. 
  5. Naast de uurtarieven brengt Praktijk &Samen de reiskosten in rekening indien van toepassing.  Het bedrag per kilometer is vermeld op de website van Praktijk &Samen.
  6. Voor een kennismakings-, indicatiegesprek van een uur brengt Praktijk &Samen  het uurtarief in rekening.
  7. Zolang een cliënt in begeleiding is (cliënt waarmee er in ieder geval 1 keer in de 3 maanden een sessie plaats vindt), worden prijsveranderingen door Praktijk &Samen uiterlijk één maand voor aanvang schriftelijk gecommuniceerd aan de cliënt.
  8. De verantwoordelijkheid voor de voor BTW-vrijstelling vereiste indicatie ligt bij de cliënt (indien het gaat om inhuur). Indien de cliënt niet over de vereiste indicatie blijkt te beschikken, dan zal Praktijk &Samen de alsnog verschuldigde BTW op de cliënt verhalen.

 

Artikel 8 Niet tijdige betaling

  1. De cliënt betaalt de factuur binnen 30 dagen na de factuurdatum.
  2. Bij meerdere cliënten in de sessie, zoals relatietherapie, zijn beide verantwoordelijk voor het betalen van de factuur. 
  3. Binnen twee weken na het verstrijken van de overeengekomen betalingstermijn stuurt Praktijk &Samen de cliënt een betalingsherinnering en sommatie.
  4. Na het verstrijken van de termijn uit de betalingsherinnering en sommatie geeft Praktijk &Samen  de invordering uit handen aan een incassobureau.
  5. Praktijk &Samen  kan in geval van niet tijdige betaling van de factuur door de cliënt zonder nader overleg, aanzegging of ingebrekestelling haar dienstverlening op grond van alle overeenkomsten met de cliënt definitief staken.
  6. De cliënt toetst de factuur op juistheid. De cliënt verplicht zich om zijn vragen en/of opmerkingen over de factuur van Praktijk &Samen binnen zeven werkdagen na redelijkerwijs daarmee bekend te zijn schriftelijk en gemotiveerd aan Praktijk &Samen voor te leggen, waarna Praktijk &Samen gemotiveerd zal reageren. In geen geval heeft de cliënt het recht om zijn betalingsverplichtingen jegens Praktijk &Samen  in verband met zijn vragen en/of opmerkingen op te schorten.
  7. De door Praktijk &Samen  gemaakte extra kosten, om nakoming van de verplichtingen van de cliënt jegens Praktijk &Samen  te bevorderen, komen ten alle tijden voor rekening van de cliënt. Het kan daarbij onder meer gaan om advocaat-, deurwaarders-, incasso- of buitengerechtelijke kosten. De buitengerechtelijke kosten zijn verschuldigd op het moment dat de vordering uit handen is gegeven, ongeacht of de cliënt daarvan op de hoogte is. Praktijk &Samen  is niet gehouden de cliënt bewijs te bieden van de gemaakte buitengerechtelijke kosten.

 

Artikel 9 Totstandkoming overeenkomst

  1. De samenwerkingsovereenkomst en de inhuurovereenkomst, worden van kracht door ondertekening ervan door Praktijk &Samen en betrokken partijen. 
  2. De cliënt en de therapeut hebben ten alle tijden het recht met de sessies te stoppen. Hierover zullen beide overleggen en zo nodig zoeken naar een passend vervolg of advies. Beide dragen hierbij hun eigen verantwoordelijkheid. 
  3. Als opdrachtgever en Praktijk &Samen de inhuurovereenkomst hebben ondertekend, dan zal vervolgens de samenwerkingsovereenkomst door Praktijk &Samen en de cliënt geschieden. 

 

Artikel 10 Beëindigen van de overeenkomst

  1. Praktijk &Samen  kan de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst tijdelijk stopzetten of definitief beëindigen indien de cliënt:
    1. gedrag vertoont dat voor de medewerker onacceptabel is, zoals bijvoorbeeld ongewenste intimiteiten, (bedreiging met) geweld, belediging en intimidatie. Bij het overtreden van de wet door oa. geweld en bedreiging wordt er aangifte gedaan. 
    2. zich niet houdt aan de algemene voorwaarden of aan de samenwerkingsovereenkomst;
    3. een buitengerechtelijke schuldenregeling treft, of zulks is verzocht;
    4. wordt geconfronteerd met beslagen, ongeacht de aard daarvan;
    5. overlijdt;
    6. onherroepelijk wordt veroordeeld tot een vrijheidsstraf of een geldboete 
    7. indien de cliënt niet langer in staat moet worden geacht de verplichtingen uit deze

overeenkomst na te zullen komen.

  1. voor zover de cliënt een rechtspersoon betreft, hij: en hij in staat van faillissement is verklaard, of zulks is verzocht; (voorlopige) surséance van betaling heeft verkregen, of zulks is verzocht; zijn onderneming geheel of gedeeltelijk staakt; een voor zijn onderneming benodigde vergunning, ontheffing of inschrijving verliest; begint met de (gedeeltelijke) liquidatie van zijn onderneming en/of vermogen. 
  2. Indien Praktijk &Samen  op grond van het eerste lid de overeenkomst tijdelijk stop zet of definitief beëindigt, houdt zij onverminderd recht op betaling van de door haar tijdens de looptijd van de overeenkomst aan de cliënt verleende diensten en de eventueel met invordering van die betaling verband houdende kosten. 
  3. Wanneer Praktijk &Samen  tijdens de uitvoering van de overeenkomst of als gevolg van het stopzetten of beëindigen van de overeenkomst schade lijdt, blijft het recht van Praktijk &Samen  op schadevergoeding en het recht op vergoeding van daarmee verband houdende kosten en rentes ook na het stopzetten of beëindigen van de overeenkomst bestaan.

 

Artikel 11 Overmacht

Indien Praktijk &Samen of de cliënt door overmacht wordt verhinderd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren, is Praktijk &Samen gerechtigd om na 2 maanden zonder rechterlijke tussenkomst de uitvoering van een overeenkomst op te schorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te wijzigen of te ontbinden, zulks naar haar keuze, zonder dat zij tot enige schadevergoeding is gehouden. Voorbeelden van overmacht zijn ziekte, maar ook zaken zoals brand, waterschade, overstroming, werkstaking bij bezorgdiensten, overheidsmaatregelen, een pandemie of epidemie of bijvoorbeeld rellen en overige belemmeringen. De opsomming uit dit artikel zijn voorbeelden om een beeld te geven, maar er kunnen ook andere situaties zijn die hier niet zijn genoemd maar die wel onder overmacht vallen.

Artikel 12  Klachten en Aansprakelijkheid

  1. Praktijk &Samen is uitsluitend aansprakelijk voor schade die door haar is ontstaan en waarbij sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid. Met betrekking tot de uitgebrachte adviezen of opdrachten kan Praktijk &Samen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de uitvoering en de gevolgen daarvan. Cliënt blijft ten aller tijde zelf aansprakelijk voor zijn keuzes en gedrag. 
  2. Indien Praktijk &Samen de cliënt adviseert over een eventueel in te schakelen derde, is Praktijk &Samen niet aansprakelijk voor schade als gevolg van handelingen van die derde. 
  3. De aansprakelijkheid van Praktijk &Samen is beperkt tot het bedrag dat uit hoofde van de toepasselijke aansprakelijkheidsverzekering wordt uitgekeerd.
  4. Indien de toepasselijke aansprakelijkheidsverzekering van Praktijk &Samen  om welke reden dan ook niet tot uitkering overgaat, is de aansprakelijkheid van Praktijk &Samen  beperkt het binnen de betreffende overeenkomst aan de cliënt in rekening gebrachte bedrag met een maximum van € 2.000,-
  5. Voorgaande aansprakelijkheidsbepalingen gelden onverminderd indien Praktijk &Samen ondanks het bepaalde in lid 2 aansprakelijk zou worden geacht voor ingeschakelde derden.
  6. Aansprakelijkheidsstelling van Praktijk &Samen  door de cliënt of door een derde dient te geschieden binnen één maand na het redelijkerwijs bekend zijn van de cliënt of de derde met de aansprakelijkheid veroorzakende gebeurtenis, bij gebreke waarvan de aansprakelijkheid van Praktijk &Samen is vervallen.
  7. Vorderingsrechten en andere bevoegdheden van de cliënt of een derde jegens Praktijk &Samen  in verband met een overeenkomst vervallen binnen één maand na het redelijkerwijs bekend zijn van de cliënt of de derde met deze rechten of bevoegdheden.
  8. Bij klachten deze bespreken met praktijk &Samen, zij zal er alles aan willen doen wat binnen haar machte ligt. Praktijk &Samen is aangesloten bij de klachtenregeling van 3PNL. Praktijk &Samen kan je hierover inlichten.

 

Artikel 13  Klachten

  1. In geval van een klacht treedt de cliënt c.q. opdrachtgever eerst in overleg met Praktijk &Samen om de klacht in goed overleg te bespreken en zo nodig en zo mogelijk te verhelpen. Deze eerste stap is noodzakelijk en meestal afdoende.
  2. Uiterlijk drie werkdagen na ontdekking of beëindiging van de diensten door Praktijk &Samen  moeten klachten schriftelijk zijn kenbaar gemaakt aan Praktijk &Samen.
  3. Praktijk &Samen  is aangesloten bij een onafhankelijke klachten- en geschillencommissie.
  4. Wanneer klachten niet naar tevredenheid van de cliënt zijn opgelost, kan de cliënt zich wenden tot de klachten- en geschillencommissie 3PNL. Praktijk &Samen kan u hierover informeren.
  5. Klachtrecht beroepsvereniging: de cliënt kan zich zo nodig daarna richten tot de klachtencommissie van de SKJ of NVRG. 

 

Artikel 14 Toepasselijk recht

  1. De rechtsverhouding tussen de cliënt en Praktijk &Samen  is onderworpen aan Nederlands recht.